KAF OPEN PODIUM: TENTEMPIÉS – 15 FEBRUARI 2019

41432099_140386096909801_48221938418339494_n

MESTIZO | ROCK | RAGGAE | SKA | THE “ONLY YOU” FAREWELL TOUR

SFEERIMPRESSIE

De Amsterdamse band TenTemPiés werd in 2006 opgericht door zanger Maurino Alarcón en gitarist Jouke Schwarz. Maurino was geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap na de staatsgreep van 1973. En Jouke als half Schot/half Nederlander opgegroeid in Chili. Een ‘culture clash’ die voelbaar is in de muziek, want TenTemPiés maakt muziek wat heerlijk is om naar te luisteren, maar ook wat je aan het denken zet.

Het begon allemaal toen Maurino Alarcón Seguel, Jouke Zwarts ontmoette. Maurino en Jouke zijn op dit moment bandleden van TenTemPiés. Ze hadden eerst besloten om schilderijen te maken, maar dat is uiteindelijk geen succes geworden. Op een dag, toen Jouke wegging, zag hij Maurino zijn gitaar staan. Maurino vertelde dat hij er af en toe op speelde. Uit nieuwsgierigheid vroeg Jouke of Maurino wat voor hem wilde spelen. Na dat Maurino een paar liedjes had gespeeld, was Jouke zeer onder de indruk en probeerde hij Maurino over te halen om er iets mee te doen. En dat is hoe het idee van het concept TenTemPiés is ontstaan. De naam “TenTemPiés” is niet zomaar een naam. De naam symboliseert een persoon of een object dat zich niet laat vallen en altijd sterk staat. De banleden vergelijken het ook wel met de pop met gewicht die gewicht in z’n schoenen heeft. Wanneer het geslagen wordt, veert het altijd terug! En dat is het gevoel van TenTemPies.

In de band zitten een aantal Nederlanders, iemand uit Brazilië en iemand uit Venezuela. Samen woonden ze allemaal al in Amsterdam. Ze zijn samen gekomen en zijn liedjes beginnen te maken. De muziekstijl van TenTemPies is een mix van mestizo, rock, raggae en ska. In de tekst die ze willen overbrengen zitten politieke en sociale influences van de band “Mano Negra”.

Al sinds de release van hun debuut ‘Canto Para Gritar’ in 2011  zijn de heren eigenlijk non-stop op tour geweest door Nederland, Chili, China, Duitsland en Frankrijk. Paaspop, Noorderslag, Down The Rabbit Hole en talloze andere festivals veranderden in een groot volksfeest zodra de het podium betraden. Met de release van ‘Only You’ komt een einde aan tien mooie jaren voor TenTemPiés en gaan zij op afscheidstour! Dit is je laatste kans om dit mee te maken.

35