Prik tattoo’s en speciaal bier

Je kent het wel, je zit op Youtube en kijkt een random video en vier klikken later val je in het wel bekende Youtube-gat. Nou, zo ging het bij mij dus ook. Twee jaar geleden op een regenachtige middag was ik opeens een zelf bestempelde huis- tuin- en keuken tatoeëerder geworden.

Je kent het wel, je zit op Youtube en kijkt een random video en vier klikken later val je in het wel bekende Youtube-gat. Nou, zo ging het bij mij dus ook. Twee jaar geleden op een regenachtige middag was ik opeens een zelf bestempelde huis- tuin- en keuken tatoeëerder geworden.

Een simpel DIY filmpje, een potje inkt – dat al rondhing in m’n kamer- en een gedrocht van een naald-aan-naald potlood, dat secuur aan elkaar was geplakt, precies zoals het Engelse meisje vanuit haar Youtube kanaal mij toe riep. Dat was alles wat er voor nodig was om nu, twee jaar later, zelf acht stick & pokes te bezitten en menig vriend, of zelfs vrienden van vrienden onder te hebben geklad. Ik heb altijd één regel voor mezelf en dat is dat ik eigenlijk nooit ja zeg als iemand me vraagt een stick & poke te zetten. Totdat ik een paar glazen alcohol in m’n mik heb gestopt. Oeps… Na een Vedett-je of twee ben ik aanspreekbaar voor onderhandeling.

Er zijn een paar simpele regels die ik altijd hoog hou:

  1. De artiest en het canvas moeten beiden op een goed drank level zitten.
  2. Het canvas moet het gewilde plaatje of tekstje zelf op zijn/haar lichaam schetsen.
  3. Goed ontsmetten natuurlijk want wat je niet wil is een overhaaste beslissing die ranzig wordt.
  4. Tussendoor moet er wodka geshot worden om de steady hand situatie, steady te houden.
  5. Als er wordt gezeurd dat het pijn doet tijdens het zetten moet er na afloop met de vlakke hand op de tattoo worden geslagen.

Kortom, het is een kwestie van vertrouwen en goed overleg. Stick & pokes zijn een bestempeling van de avond. Of van heel soms goed overwogen ideeën. Amber Schaafsma, de stick & poker voor al uw feesten en partijen. 😉

35