Een nachtclub in een theatersetting? Het kan met LIJF!

“Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Waarom vinden we het leuk om ‘s nachts in een club te staan? Daarover gaat LIJF. Een co-productie met Dox en Cookachoo, waarin grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.''

“Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Waarom vinden we het leuk om ‘s nachts in een club te staan? Daarover gaat LIJF. Een co-productie met Dox en Cookachoo, waarin grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.”

Samen met mijn vriendinnen ging ik naar de Parade in Amsterdam. We hadden zin om lekker wijntjes te drinken, te eten én een aantal voorstellingen te bekijken. We hadden al kaartjes voor Ellen ten Damme en een aantal andere voorstellingen, toen een andere vriendin naar ons toegerend kwam om te zeggen dat we echt de tent van 155 moesten checken. Volgens haar was dat een van de tofste performances van de Parade. We besloten om maar even te gaan kijken. Voor wie niet bekend is met de Parade, je krijgt een preview van een show voordat die daadwerkelijk in première gaat. Een unieke kans dus om, buiten een tekst in een brochure,  te weten waar je een kaartje voor koopt mocht je de show willen bezoeken.

Samen met Cookachoo zet 155 hun “breakdanceconcert” LIJF neer. Een voorstelling met breakdance, livemuziek en onder andere video art. De jongens van 155 wisten iedereen hyped te maken voor de performance, en ook wij waren helemaal enthousiast. Alleen hadden wij al tickets op dat tijdstip voor een andere voorstelling. Teleurgesteld gingen wij weer verder. Don’t get me wrong, de andere voorstelling was ook geweldig, but I did feel like missing out.

Je zou denken dat als je dan voor de tweede keer de mogelijkheid hebt om een performance te zien waar je echt naar uit kijkt, dat je dan wel echt gaat. Helaas liep ik tegen precies hetzelfde probleem aan bij het Stadsfestival van Zwolle. Ik had wederom kaartjes voor allerlei voorstellingen en ik had geen idee dat 155 er ook was. Hierdoor miste ik de performance, alweer.

Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze, gelukkig. Toen ik zag dat 155 naar KAF zou komen heb ik er direct voor gezorgd dat ik hier wél bij zou zijn. Net op tijd ook, want dit is de een-na-laatste keer dat LIJF wordt opgevoerd. Het gaat niet om een voorstelling waarbij je op je stoel zit en alleen kijkt. LIJF is een beleving in festival sfeer waarbij de performers en publiek door elkaar heen lopen. De show is een feestje. Het is fun en funky, maar wel met inhoud.

Believe me, you don’t wanna miss out on this like I did! Verzamel al je vrienden bij elkaar, drink een biertje of een wijntje en kom deze vrijdag ook naar LIJF om 21:45.

Come crowdsurf with me;-)!!

?: http://bit.ly/155lijf-

29