Van koppel naar styling duo, BAM!

Het styling duo Broke Ass Millionairs bestaat uit Joan en Lucien. Joan heeft mode gestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Lucien begon al vroeg met het ontwerpen van kleding samen met zijn moeder. Geen gekke combinatie dus.
KAFOPEN B.A.M expo-82

 

Het styling duo Broke Ass Millionairs bestaat uit Joan en Lucien. Joan heeft mode gestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Lucien begon al vroeg met het ontwerpen van kleding samen met zijn moeder. Geen gekke combinatie dus. Het styling duo wil zich in de toekomst bezig houden met het ontwerpen en verkopen van kleding. Ook wil het duo andere mensen stimuleren en inspireren om aan de slag te gaan met tweedehands kleding. In 2018 kunnen we een mode/kunst project van BAM verwachten waarbij verschillende Almere based creatieven uit hun netwerk betrokken worden. Hier komen ook andere kunstvormen bij kijken, zoals bijvoorbeeld dans!

Laten we bij het begin beginnen, wie is BAM & wat doen jullie precies?

Bam staat voor Broke Ass Millionaires. De focus ligt vooral op styling. Wat ons kenmerkt zijn de combinaties van verschillende kleuren, culturen, traditionele stijlen en verschillende tijdperken die we met elkaar combineren. We laten ons inspireren door de Jaren ’40 tot en met nu, 2018!

We willen graag onze persoonlijke lifestyle en state of mind naar tonen door middel van fashion en lifestyle styling en we gaan sinds vier maanden door het leven onder de noemer BAM!

Jullie zijn een koppel, dit lijkt mij moeilijk samenwerken, maar dit is duidelijk niet onmogelijk. Hoe gaan jullie daarmee om?

Niet om arrogant te doen: we zijn een match made in heaven. Natuurlijk zijn er wel eens discussies, maar we zijn nu al zes jaar bij elkaar en we vertrouwen elkaar zo dat het van beide kanten geen probleem is om water bij de wijn te doen.

Hoe kwamen jullie op het idee om BAM te beginnen?

We waren allebei altijd al bezig met mode. Als we samen waren, werden vaak op onze stijl aangesproken en dat zette ons aan het denken. We zijn naast een koppel ook accessoires van elkaar. Dit klinkt heel raar, maar het is wel waar. Niet gek dus dat we samen iets in de mode zijn gaan doen. Over de naam: we hebben samen gestruggled en we zijn nu eigenlijk vrij stabiel, maar we voelen ons miljonairs. We hebben niet veel nodig om ons miljonairs te voelen.

Jullie laten je duidelijk inspireren door Afrikaanse kleding & dandy style.

Voor ons geldt dat onze eerste liefde hiphop is. Daarbij zijn we allebei Surinaams en we vinden die cultuur ook heel interessant. Verder laten we ons eigenlijk door alles om ons heen inspireren. Als we echt iemand zouden moeten uitkiezen die ons inspireert dan zouden we gaan voor Erykah Badu, maar dat komt meer door haar als persoon. Verder zijn we elkaars grootste inspiratie!

 

En hoe kijken jullie naar de creatieve toekomst van Almere?

Er is in Almere genoeg creatief talent, maar over het algemeen zijn deze mensen heel afwachtend en dat is zonde. Wel moeten we zeggen dat er de laatste tijd steeds meer beweging in komt. Mensen durven meer, dus de toekomst ziet er heel goed uit. Er zit zeker een stijgende lijn in! Ook willen wij zelf mee werken aan de groei van de creatieve scene in Almere.

Welke artiest of creative uit Almere zouden mensen in de gaten moeten houden en waarom?

Gimotion, die hebben wij ook mogen stylen tijdens zijn showcase in het Tropenmuseum in Amsterdam. Gimotion is een artiest die beatboxt, dat dan live sampled en er dan live vocalen overheen doet in de vorm van rap of zang. Daarnaast is hij ook danser maar zijn main focus ligt tegenwoordig vooral bij muziek. Dit jaar zal er ook een track uitkomen waarin hij de visie en lifestyle van BAM beschrijft in zijn muziek.

Met wie zouden jullie nog willen samenwerken en waarom?

Beyonce, maar dat komt vooral omdat ze er soms niet uit ziet. Dus dat zou dan vooral voor haar zijn. We willen graag met mensen samen werken, maar we hebben niet echt specifieke mensen waar we mee samen zouden willen werken.

Waar werkt BAM naar toe, wat zijn de uiteindelijke goals?

Ons uiteindelijke goal is om de wereld kennis te laten maken met onze visie en lifestyle. Japan & China lijken ons super interessant. Dit zou kunnen in de vorm van workshops, shows of een tv programma.

24