Waar zijn jullie?

Als ik rondkijk in de theaterzaal van KAF, zie ik dat ik omringd ben door oude mensen. De man naast mij zit aandoenlijk met zijn handen gevouwen te wachten tot de show begint. Wanneer we met z’n allen moeten meeklappen zit mevrouw met haar korte kapsel twee stoelen voor mij, uitbundig te dansen en uit de maat mee te klappen.

Als ik rondkijk in de theaterzaal van KAF, zie ik dat ik omringd ben door oude mensen. De man naast mij zit aandoenlijk met zijn handen gevouwen te wachten tot de show begint. Wanneer we met z’n allen moeten meeklappen zit mevrouw met haar korte kapsel twee stoelen voor mij, uitbundig te dansen en uit de maat mee te klappen. Ik betrap mijzelf erop dat ik 10 minuten later nog enthousiaster mee zit te klappen dan mevrouw met het korte kapsel. Ook mijn vriend zit te genieten, ik kijk nog eens rond en vraag me af: waar zijn de jongeren?

Dus, youth: Where ya at? Ik hoor mensen weleens zeggen ‘’maar 20 euro voor een theaterstuk is vrij prijzig voor jongelui.’’. Prijzig? Wij zijn de generatie die meer dan 4 tientjes uitgeven aan ons iPhone abonnement, de generatie die in Gucci loopt en elke week uitgaat. En continu zeggen dat er ‘’niks te doen is in Almere’’ wordt ook een beetje oud. Wanneer ik besluit het theaterboekje van KAF open te slaan kan ik meer dan de helft van de shows markeren. Humor, muziek, drama; pure diversiteit in één boekje, in één gebouw. In jullie stad. Jong of oud, na een nachtje stappen voelt iedereen zich verre van uitgerust. Toch spenderen we wel te veel tientjes aan een nachtje naar de tering gaan.

Laten we met z’n allen nou eens een keertje besluiten onszelf te vermaken op een andere manier. Neem je vriendje, vriendin, zusje, papa, mama lekker mee naar het theater. Kun je lachen om een cabaretier in plaats van om het dronken meisje die niet naar huis kan. Óf je doet eerst lekker een drankje in KAF en gaat daarna naar een van de theaterstukken hier. Niemand vraagt of je elke week in het theater wilt zitten, maar een keertje per maand? Verbreed je horizon! Real people die een performance geven, uit pure liefde voor waar zij achter staan. Real shit. Die authenticiteit zal je vinden in KAF. Na de show zijn mijn vriend en ik beide verrast door onze avond. Ben ik even blij dat we niet gesetteld zijn voor een drankje in een café of Netflix op de bank. Nu jullie nog.

18