Muziek in Almere leeft!

Almere, een stad die ‘pas’ 40 jaar geleden bewoond werd, vaak gezien wordt als het kleine zusje van Amsterdam en in 2016 haar 200.000ste bewoner mocht verwelkomen. Ook is Almere de stad waar vandaag de dag heel veel mooie muziek vandaan komt.
SEVN ALIAS

Almere, een stad die ‘pas’ 40 jaar geleden bewoond werd, vaak gezien wordt als het kleine zusje van Amsterdam en in 2016 haar 200.000ste bewoner mocht verwelkomen. Ook is Almere de stad waar vandaag de dag heel veel mooie muziek vandaan komt. Ik heb een lijst van 4 Almeerse artiesten samengesteld:

  1. Leafs:

De beste man is pas 16 jaar oud en brengt nu al een hele verfrissende wave in de Nederlandse hiphop scene. Met tracks als Alright ft. Yung Nnelg, Race & Mikado zorgt Leafs voor enige reuring in hiphop land. Sinds kort is hij ook getekend bij Jiggy Dje’s Noah’s Ark, verwacht dus nog heel veel turn up en feel good tracks van deze jonge Almeerder!

  1. Sevn Alias & Beats by Esko:

Twee jaar geleden zag ik een 101 bars sessie van ene Sevn Alias en ik dacht gelijk: Wie is dit? Ik hoefde niet lang te zoeken op Youtube en stuiterde op de track ‘M3lish’ samen met Frenna & D-Double. B-b-b-beats by Esko, bleef ook niet onopgemerkt in deze luister sessies. Sevn Alias zijn video ‘Gass’ staat inmiddels op een kleine 37 miljoen Youtube views, cijfers die inmiddels niet heel raar meer zijn in Nederlandse hiphop. Ook de track Tempo haalde een belachelijk aantal van 29 miljoen Youtube views. Producer Esko heeft inmiddels een aantal grote hits mogen produceren in een korte tijd en als je een top 3 lijst zou moeten maken met Nederlandse hiphop producers is het onmogelijk om Esko niet in die lijst te zetten.

  1. Amber Roads:

Ze is pas 18 lentes jong en wordt nu al de Almeerse Lana Del Rey genoemd, Amber Roads. Genre? Indie-Trap, wat? Indie-Trap, een combinatie van toffe zang lijntjes en trap drums. Afgelopen zomer was ze onder andere te bewonderen bij Kaftival. Ik verwacht in 2018 een hoop mooie muziek van Amber die ik lekker in de trein door mijn oordopjes mag laten komen. Check alvast haar project Purple Orange op Spotify!

  1. KASPER:

Deze singer-song writer haalde met zijn catchy track: ‘Do It Like This ft. Kéwork’ maar liefst 250.000 Spotify streams binnen. Dit resulteerde in een gastoptreden tijdens de theatertour van Alain Clark, een tv performance bij AVROTROS Muziekcafé in De Vorstin en (*trommel geroffel*) een appearance in het legendarische Koffietijd! Met invloeden van onder andere living legends als Bruno Mars & Justin Timberlake staat Kasper klaar om heel Nederland te veroveren, wacht, ik bedoelde natuurlijk de hele wereld!

Dit is maar een kleine selectie aan Almeerse artiesten, er is natuurlijk veel meer. Maar dit belooft veel voor de toekomst van Almeerse muziek. De deur is inmiddels open getrapt en het wachten op de volgende superstar uit Almere is begonnen!

18