Lazy Sundays met Joya Mooi

Zondag 12 november werd het nieuwe concept Lazy Sundays afgetrapt in KAF. De week heerlijk afsluiten met livemuziek en deejays, wat wil je nog meer? De nieuwe EP van Joya Mooi!

Zondag 12 november werd het nieuwe concept Lazy Sundays afgetrapt in KAF. De week heerlijk afsluiten met livemuziek en deejays, wat wil je nog meer? De nieuwe EP van Joya Mooi!

De Amsterdam based zangeres kwam naar Almere om Lazy Sundays af te trappen én haar op 9 november uitgebrachte EP ‘The Waiting Room’ met het publiek te delen. Joya speelt al sinds haar negende saxofoon maar toen ze aan het conservatorium muziek is gaan studeren heeft ze de switch naar zang gemaakt. In de afgelopen jaren heeft ze twee albums uitgebracht, Hard Melk (2010) en Crystal Growth (2013). Haar nieuwe werk The Waiting Room is een intiem EP geproduceerd door FRANKRIJK, waarin thema’s als verlies, rouw en liefde terugkomen.

Bij KAF hadden we het genoegen om als eerste haar nieuwe nummers live te bewonderen. In een exclusief interview met Joya kunnen jullie haar iets beter leren kennen.

Donderdag 9 november is je EP The Waiting Room uitgekomen, vier jaar na je vorige release. Heb je het gevoel dat je veel veranderd bent in die tijd? Dat je echt iets anders hebt neergezet dan wat je eerder deed?

Ik heb misschien niet zo zeer iets anders neergezet, maar veel geschreven over de afgelopen jaren en dat heb ik verwerkt in mijn EP. Het is eigenlijk een beetje een inkijkje in hoe mijn leven er dan uit ziet, en dan zie je verandering of niet.

Wat is het nummer van de EP waar je zelf het meest trots op bent?

Oeeeh, dat is een moeilijke vraag. ‘Took Too Long’ vind ik wel heel tof geworden. Het heeft ongeveer vier versies gehad en met de laatste versie ben ik echt heel erg blij. Het is wel een apart nummer omdat mijn stem is vervormd in de track. Dit vind ik juist heel tof, dat het niet als mij klinkt want het liedje gaat erover dat ik een verhaal vertel van iemand anders. Dus ik vind het wel tof dat ik meer als een man klinkt dan als mezelf.

Voor één van de nummers op je EP: ‘I’m Not There Yet’ heb je een supertoffe video opgenomen! Een deel hiervan heb je hier in KAF opgenomen. Hoe kwam je erbij om dat bij KAF te doen?

Iemand die ik ken die werkt bij KAF en hij wist dat ik bezig was met een video. Hij gaf aan dat ik hier wellicht een aantal scenes zou kunnen filmen. Ik mocht overal filmen en had overal toegang tot in het gebouw. Toen zijn we gaan kijken en zagen we hoe tof het gebouw was. Er zijn hier heel veel vette hoekjes en trappen, we hebben eigenlijk alles gebruikt, zelfs de theaterzaal. 

Kan je de naam van je EP ‘The Waiting Room’ verklaren?

Het stamt heel erg uit de periode waarin ik heb gezeten, echt in de wachtkamer. Mijn broer is heel lang ziek geweest, waardoor we heel veel tijd hebben doorgebracht in een ziekenhuis. Hij heeft 5 maanden in coma gelegen, inmiddels is hij overleden.. Maar daar komt de titel dus vandaan.  

Dat is wel extra persoonlijk dan om naar buiten te brengen… Vond je dit niet lastig?

Ja dat is zo, maar ik wilde juist wel nummers schrijven over rouw en verlies. Als je daar nog nooit mee te maken hebt gehad, ben je geneigd dat uit de weg te gaan maar ik wilde het gewoon aangaan. Ik wilde het gesprek aangaan.

Heb je het gevoel dat het bij jou ook geholpen heeft bij jouw verwerkingsproces?

Ik weet niet of het echt geholpen heeft bij mijn verwerkingsproces. Maar het is in ieder geval fijn om een middel te hebben om er anders mee om te gaan dan er alleen over te praten met mensen.

Heel bijzonder dat je dat met ons wilt delen. Je hebt een ontzettend intiem album neergezet. Wat zijn voor jou nu je toekomstdromen verder? Wat zou jij nog willen bereiken met muziek?

Uh ja, eigenlijk gewoon de muziek maken die ik wil maken. Ik heb ook al een andere EP staan waarvan ik al heel veel opzetjes heb geschreven, het lijkt me heel erg leuk om die weer vol met band op te nemen. Omdat ik dat met mijn vorige EP dat wel heb gedaan en deze niet. Dus ja, weer vol met band de studio in lijkt me wel heel tof.

Wil je verder nog iets delen?

Ja, voor nu dat het nu allemaal gewoon lekker op Spotify is te beluisteren haha.

The Waiting Room is nu te beluisteren op Spotify en iTunes en check ook de videoclip ‘Im Not There Yet’ op Youtube! De Line Up voor de resterende Lazy Sundays in KAF is te vinden op de Facebookpagina. Make sure to be there 😉

 

 

17