Powerhouse SMIB plant zaden in het KAF

28 oktober gingen de deuren open bij het KAF voor de nieuwe expo van het Amsterdamse kunstcollectief SMIB en wij van KAF OPEN waren er natuurlijk ook bij.
pastedImage

28 oktober opende de deuren bij KAF voor de nieuwe expo van het Amsterdamse kunstcollectief SMIB. Wij van KAF OPEN waren er natuurlijk ook bij. Hierbij onze persoonlijke opvatting van het cultureel uitdagende project.  

Tijdens de aanvang van het evenement was de sfeer al snel te pijlen. De kamer zat vol met creatievelingen en alternatieve mensen van over het hele land. De creativiteit kon je proeven en het was te zien, overal om je heen zag je gesprekken ontstaan met 1 ding in gedachten namelijk kunst! En dit is nou precies waar SMIB voor staat, wat duidelijk werd na de opening van GRGY. SMIB is een kunstcollectief die vanuit hun hart aan het werk gaan, met uitdagende muziek, beelden en fashion als uitkomst. Ze staan geen moment stil en blijven komen met ”out of the box” producten.  

De altijd charmante Pepijn Lanen ook wel bekend als Faberyayo die, ondertussen, is gepromoveerd naar ”papa yayo” was er ook bij om de expo goed te starten. Na een korte opening van Yayo en speech van GRGY gingen de deuren open voor de eerste keer. Je zag de menigte met glimmende ogen de kamer betreden. Met als uitslag pure extase! Een collectie van oude tekeningen en ”doodles” die over de jaren heen van SMIB zijn gemaakt en nu, in samenwerking met kunstenaar Brian Elstak, zijn verfijnd stonden centraal met daarbij genoeg detail werk om je ogen uit te kijken.
Bezoek de expo en ervaar een samenvatting van SMIB over de jaren heen. Van verfijnde muurschilderingen tot levensgrote figuren van de karakters compleet met bijpassende kledij.
De expo laat je de creatieve wereld van SMIB betreden als nooit te voren met als ”eye catcher” de gele kart compleet gestileerd naar de gedeelde aesthetic van de expo. 

De expo is nog geopend tot 15 december. En zoals GRGY zei tijdens de opening ”het hoeft niet moeilijk te zijn!” Voor €7.50,- kan je de ruimte al betreden én met de sleutelhanger die je dan krijgt, kun je daarna gratis bij alle SMIB openingen zijn. 

15